Dichter bij thuis
      Closer to home


'Closer to home' deals with the importance of domotica in grouphousing for the demented elderly. Six of the occupants are portrayed as they move into the brand new domotica-wing of the Leo Polak house. All of the installed technology is dedicated to enhancing their freedom of movement and overall wellness and safety: Being able to live as long as possible in a self supporting way is Antaris/OsiraGroep's main goal.

Een voorlichtingsfilm over de waarde van domotica in groepswoningen voor demente ouderen. De film volgt een zestal bewoners van één van de groepswoningen in het Leo Polakhuis in Amsterdam-Osdorp en laat zien hoe domotica de bewegingsvrijheid vergroot en de kwaliteit van leven aanzienlijk verhoogt. Met deze film willen Antaris/OsiraGroep en woonzorg Nederland een bijdrage leveren aan de dialoog over de kwaliteit van wonen van demente ouderen.

Woonzorg Nederland is een landelijke organisatie die zich richt op seniorenhuisvesting. Antaris/OsiraGroep is een aanbieder van huisvesting, welzijn en zorg aan ouderen in Amsterdam Nieuw-West. Woonzorg Nederland en Antaris/OsiraGroep streven naar vernieuwing van de ouderenzorg vanuit de visie dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen blijven wonen.

Voorlichtingsfilm, 28 minuten

Engels ondertiteld - English subtitles
GERELATEERD
ALLE PRODUCTIES

een film van
Julia von Graevenitz

met speciale dank aan
De heer en mevrouw Kuipers
Linda Kuipers
Amanda Kuipers
Nannie van den Bergh
Mevrouw Ruterink
Anja Ruterink
Peter Ruterink en Carin Vriend
Mevrouw Burgrust
Iris Graves en Cor Klaver
Humphrey Graves
Familie Groot
Familie Ramkhewan


met dank aan
Antaris - de OsiraGroep
Woonzorg Nederland


camera
Deen van der Zaken

geluid
Flip van den Dungen

voormontage
Julia von Graevenitz

montage, mixage en postproductie
Emile van de Griendt

productie
Femke Ceresa

producent
Peter Bosch