Find Out

Gaan jongens nu echt alleen maar voor de seks en willen meisjes alleen maar liefde? Wat kun je doen om geen kater te krijgen na een avondje stappen? Hoe kun je het beste aan je ouders vertellen dat je blowt?

Bekijk hier de speciale Find Out website!

Jongeren willen worden aangesproken in hun eigen taal en symboliek. Het grootste probleem vanjongerenprogramma's over gezondheid is toch wel dat ze door volwassenen worden gemaakt. Het projekt 'Find Out' gaat een stap verder. De gebruikers zijn zelf de ontwerpers van het product. Het zogenaamde 'user as designer' concept: De jongeren worden zelf programmamaker en gaan op zoek naar hun eigen wensen en grenzen op het gebied van seks, drugs en alcohol.

Om een goed beeld te krijgen van de onderwerpen die jongeren leuk vinden, hebben we op middelbare scholen door heel Nederland gesproken met 700 leerlingen. In maar liefst 24 afleveringen gaan jongeren op zoek naar antwoorden op vragen die hen bezig houden. Ze ontdekken de wereld van seks, drugs en alcohol en doen zelf verslag van hun ervaringen.

Iedere aflevering is door verschillende jongeren gemaakt. Daardoor is elke aflevering weer heel anders. Allemaal zijn ze even spannend, prikkelend en interessant om naar te kijken. Find Out kan een prima verdieping bieden op succesvolle lespakketten zoals 'Lang Leve de Liefde' (VMBO), 'Safe Sex Files' (HAVO,VWO) en 'De Gezonde School en Genotmiddelen' (VMBO, HAVO en VWO).

Televisieserie, 24 x 13 minuten

uitgezonden door The Box
GERELATEERD
ALLE PRODUCTIES