Wij zorgen voor onze ouders

Een inspirerende film waarin de de ouderenzorg van Antaris en de islamitische buurtbewoners kennis maken met elkaar.

De wederzijdse dilemma's, verwachtingen en wensen worden bespreekbaar gemaakt.

Op dit moment is de eerste generatie Marokkaanse en Turkse ouderen rond de 60 jaar. Het beeld van hulpbehoevende en bejaarde ouderen is dus nog niet bekend. De ouderen zijn uit hun vaderland gewend dat de kinderen uiteindelijk voor hen zullen zorgen. Bovendien dachten veel ouderen dat ze ooit terug zouden keren naar hun land van herkomst, waardoor zij zich niet in de ouderenzorg hier hebben verdiept.

Binnen de Turkse en Marokkaanse gemeenschap is het praten over de oude dag en professionele hulp een taboe. In 'Wij zorgen voor onze ouders' doorbreken 3 gezinnen die wel gebruik maken van de zorg van Antaris en islamitische medewerkers binnen de ouderenzorg dit taboe. Zij laten zien dat de professionele ouderenzorg een extra meerwaarde voor de kwaliteit van leven kan zijn naast de mantelzorg. Bijvoorbeeld door ondersteuning van de thuiszorg of door 2 dagen per week naar dagbehandeling te gaan.

En soms is de opname in een revalidatie-afdeling of verpleeghuis onafwendbaar en dan is het van belang dat ook islamitische mensen zich thuis voelen...

De DVD heeft naast Nederlands ook Marokkaanse en Turkse nasynchronisatie.

Documentaire, 30 minuten

Marokkaans en Turks nagesynchroniseerd
GERELATEERD
ALLE PRODUCTIES