Uit de Onmacht

Succesvol en efficiënt hulp bieden aan Multi Probleem Gezinnen
 

Een indringende documentaire die laat zien hoe de aanpak van 'één gezin, één plan' succesvol werkt in de praktijk. Plus een menu met vijftien belangrijke thema's. Als aanzet voor discussie en ter inspiratie voor raadsleden, bestuurders en professionals.
 

Nederland kent vele duizenden gezinnen die kampen met 'multi problemen'. De zorg voor deze gezinnen is al jaren heel intensief en kostbaar. Door de decentralisaties in het sociaal domein kunnen gemeenten straks een centrale rol spelen in de zorg voor deze gezinnen. Voor iedereen een enorme uitdaging. Deze DVD is gemaakt om gemeenten en professionele hulpverleners te ondersteunen in deze transformatie.
 

Naast een inspirerende documentaire die laat zien hoe de aanpak van 'één gezin, één plan' succesvol werkt in de praktijk, komen in het thema-menu de issues aan de orde waar je tegenaan loopt als bestuurder, ambtenaar of hulpverlener.
 

Vanuit hun visie en ervaring komen de belangrijkste thema's aan bod. Zoals het belang van integrale aanpak, de nieuwe rol van de gemeente, wijkteams, het mandaat, privacy, schuldhulpverlening, handhaving versus hulpverlening en werk en wonen.
 

Geproduceerd in opdracht van de Rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De dvd kunt u bestellen door een mail te sturen naar monique.verbraeken@minbzk.nl

Voorlichtingsfilm, 140 minuten

iov de Rijksoverheid en de VNG
GERELATEERD
ALLE PRODUCTIES

met dank aan
Claudette
Orlando
Ashana
Adessinio
Jorieke de Wit
Burcu Atac
William Schikker Groep
Opvoedpoli Zuid Oost
SEIN
basisschool Bijlmerdrie
Pantar
Gemeente Amsterdam
Jeanet Zonneveld


regie
Julia von Graevenitz

camera
Deen van der Zaken

geluid
Bouwe Mulder

montage, mixage en postproductie
Emile van de Griendt

productie
Janetta Ubbels
Janneke Heijer
Icara Kraidy


vormgeving
Emile van de Griendt

in opdracht van
Rijksoverheid
Vereniging van Nederlandse Gemeenten


mogelijk gemaakt door
De Opvoedpoli
William Schikker Groep


producent
Peter Bosch

geproduceerd door
Bosch Film