Hart voor mijn buurt

 

Jongeren pakken het negatieve imago van Amsterdam Nieuw-West en West aan. Ze brengen bewoners met een hart voor de buurt in beeld, die op vrijwillige basis zorgen voor verbinding in de wijk. Deze zes hartverwarmende reportages laten zien hoe buurtbetrokkenheid vele gezichten kent!

 

Aflevering 1


Wahid ontmoet de student Oussama, die hem zijn Gulden Winckelbuurt laat zien en hem meeneemt naar de kickboksles, die hij aan jongens uit Osdorp geeft.

 

Aflevering 2


Sada leert van vrijwilliger Frank hoe hij zich inzet om de armoede onder de bewoners in Slotermeer Zuid tegen te gaan.

 

Aflevering 3


Wafae praat met Ester over hoe zij de basisschool van haar kinderen gemengder wil maken en de verschillende culturen in de Landlustbuurt in contact met elkaar brengt.

 

Aflevering 4


Ilhem gaat op stap met Michèl en hij vertelt haar over zijn initiatief om de zichtbaarheid van homoseksuele buurtgenoten rond Plein '40-’45 te vergroten.

 

Aflevering 5


Youssra ontmoet Yamila, een studiegenote van het ROC die in haar vrije tijd in het Rembrandtpark ponyrijlessen aan kinderen geeft.

 

Aflevering 6


Meryam gaat met vrijwilliger Jerry naar een dienst in de Kolenkitkerk, waarna ze samen ­de sterk veranderende buurt eromheen verkennen.

Televisieserie, 72 minuten

TV-serie, uitgezonden door AT5 en TVNH
Jongeren