Schatten van Amsterdam 2

In elke aflevering ontdekken verschillende groepjes jongeren een Amsterdams monument met al z'n geschiedenis, spannende anekdotes en verborgen schatten..

Klik hier voor de speciale website van 'Schatten van Amsterdam 2'

Jongeren niet geinteresseerd in monumenten? Onzin! Als ze er maar hun eigen ding mee kunnen doen... Na het succes van de tv-serie 'Schatten van Amsterdam' (Europa Nostra prijs 2008), waarin Amsterdamse jongeren, veelal van niet westerse afkomst, op geheel eigen wijze monumenten ontdekken in de stad, kon een vervolg niet uitblijven.


Krijg binding met je directe omgeving!

'Schatten van Amsterdam' is een televisieserie gemaakt voor en door Amsterdamse jongeren. Amsterdam vertegenwoordigt met meer dan 7000 monumenten het grootste monumentenbezit van Nederland en behoort hiermee tot een van de meest monumentale steden van Europa. Eigenlijk woon je als jongere in een enorm museum, vaak zonder het te weten.


Veel jonge Amsterdammers hebben geen of weinig kennis van hun directe bebouwde omgeving. Doordat jongeren zelf kris kras door Amsterdam bijzondere gebouwen ontdekken, komt het verhaal achter deze gebouwen door hun ogen tot leven. Hierdoor krijgen Amsterdammers binding en betrokkenheid met gebouwen waar ze normaal gesproken achteloos aan voorbij zouden gaan...

De kijker leert met deze serie niet alleen bijzondere monumenten kennen maar ook de unieke mix aan jonge stadsgenoten: Uiteraard allebei 'Schatten van Amsterdam'

Televisieserie, 11 x 20 minuten

Uitgezonden door RTV-NH
Cultuur

regie
Julia von Graevenitz

voormontage
Julia von Graevenitz

montage, mixage en postproductie
Emile van de Griendt

producent
Peter Bosch