Gruwelijk Gedwongen

Een indringende documentaire over verschillende vormen van uitbuiting van mensen.

In de documentaire 'Gruwelijk Gedwongen' vertellen vier slachtoffers van mensenhandel hun indringende verhaal. Hoe raak je verstrikt in het web van een mensenhandelaar? Hoe kon het dat deze mannen en vrouwen zich lieten uitbuiten? Hoe ver gingen zij over hun eigen grenzen? Waarom konden zij het niet stoppen? En hoe zijn ze er uiteindelijk toch uitgekomen?


Daarnaast zien we verschillende professionals in hun streven om mensenhandel aan te pakken: politie, maatschappelijk werk, rechters, hulpverleners, arbeidsinspectie en gemeentecontroleurs.

De film 'Gruwelijk Gedwongen' brengt mensenhandel onherroepelijk dichterbij en geeft inzicht in de complexe materie en de problemen waar professionals in de praktijk mee te maken krijgen. Het maakt voelbaar wat de kenmerken, oorzaken en gevolgen zijn. 'Gruwelijk Gedwongen rekent af met de vooroordelen die we allemaal hebben over mensenhandel.

Gemaakt in opdracht van Politie, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie

Documentaire, 35 minuten

iov Politie, Ministerie van Justitie
Bestuur


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/boschfilm.nl/httpdocs/filmpage.php on line 579